AKTØRER MED PROGRAMSATTE INDSLAG 
 
Ramashang
Middelaldersang- og musikgruppe, nu med 5 mands besætning, med højt musikalsk niveau, masser af humor, gøgl, akrobatik og næsvisheder. De spiller så det kan høres over hele markedspladsen, spiller, - så folks ben ikke kan stå stille, og deres næser begynder at vrikke.

Moritoi Kharvaa
Viser mongolernes gamle militærdiciplin, bueskydning fra hesteryg. Rytteren skyder efter, og rammer sit mål med bue og pil på op til 90 meters afstand, mens hesten galoperer kun styret ved hjælp af rytterens vægt og ben. De viser og fortæller om forskellige buer og skydeteknikker, og dermed hvor skræmmende, det har været at stå foran et mongolsk kavaleri. Der er 2 opvisninger pr. dag.

Tryllekunstner Frederik Lund
Frederik Lund vil glæde og overraske publikum med 2 forskellige shows. Det ene rent trylleri, baseret på den viden, han har opsamlet gennem kalkmaleri-motiver, fund af trylleudstyr og nedskrevne beretninger om middelalderens gøglere. I det andet agerer han middelalderlig kvaksalver, der med hjælp af hellige relikvier og amuletter viser mirakler for både godtfolk og skidtfolk.

Himmerlands Middelaldercenter
Viser en gang dagligt ”Torturshow for børn og barnlige sjæle,” et show, der overrasker med finurlige gags og gimmicks og dermed giver anledning til et godt grin. Gruppen har slået lejr sammen med Custos Vituli og de er sammen klar til at fortælle om middelalderens skikke og levevis. Kig ind i lejren og oplev livet i denne.

Valshamr
Søren og Mia kommer med deres fugle, bl.a. deres Harris Høg, Loke. De har slået lejr sammen med Himmerlands Middelaldercenter og Custos Vituli og viser løbende deres fugle frem og fortæller om falkejagt i middelalderen. Der er desuden en opvisning pr. dag.