AKTØRER MED PROGRAMSATTE INDSLAG 
 
Ramashang
Middelaldersang- og musikgruppe, nu med 5 mands besætning, med højt musikalsk niveau, masser af humor, gøgl, akrobatik og næsvisheder. De spiller så det kan høres over hele markedspladsen, spiller, - så folks ben ikke kan stå stille, og deres næser begynder at vrikke.
 
Futte Bueskytte
Bue og pil er blevet brugt i jagt på vildsvin og rådyr, hvor det er vigtigt at kunne ramme plet. Bueskydning fra hest er også en gamle militær-disciplin. Futte mestrer den svære kunst at ramme sit mål med bue og pil, mens hesten galoperer kun styret ved hjælp af rytterens vægt og ben. Der vises og fortælles om forskellige buer og skydeteknikker. Der er programsat 2 opvisninger pr. dag.

Valshamr
Søren og Mia kommer med deres fugle, og  slår deres lejr op sammen med Himmerlands Middelaldercenter og Custos Vituli. Her viser de løbende deres fugle frem og fortæller om falkejagt i middelalderen. Der er desuden programsat en opvisning pr. dag.
 
Himmerlands Middelaldercenter  
Tager en gang dagligt piger og drenge i Ridderskole. Her kan de lære og øve sig i høviske handlinger og manerer, og få viden om en Ridders mangeartede pligter. HMC har slået lejr sammen med Custos Vituli og de er sammen klar til at fortælle om middelalderens skikke og levevis. Kig ind i lejren og oplev livet i denne.     
 
Ypres
Ypres vil i deres lejr arbejde med nålebinding og læderarbejde. Med i lejren er også hesten, Toledo, som sikkert skridter markedet af mindst et par gange om dagen. Én gang om dagen holder lejrlederen foredrag om heste i middelalderen, avl , hestetyper og brugen af heste gennem middelalderen, og der fremvises en middelalder krigssadel.
 
Nynne i Rødder og Vingers lejr
I Rødder og Vingers lejr arbejdes der med forskellige håndværk, og der sælges alskens forskellige gode, selvgjorte ting fra deres boder. Én gang om dagen deler Nynne ud af alle de historier og oplevelser, hun har samlet sammen fra sine mange år i middelaldermiljøer.

Lejeknægte og Tross  
Åbner dagen med salutskydning med håndvåben. Dette foregår på plænen mellem hovedvejen og indgangen til markedet.
I deres lejr arbejdes med syning af dragter, knivmageri og læderarbejde.