FORMIDLING, HANDEL OG HÅNDVÆRK - fortsat

Rødder og Vinger
En stor middelaldergruppe fra Voergaard, der medbringer deres salgsbod med mange gode selvgjorte ting. Der nørkles med madlavning, håndarbejde og med hammeren i smedjen, mens der formidles om middelalderen med masser af højt humør, sang og leg.

Artis Opus Feminam
2 kvinder der reenacter kvindehåndværk – med væv, nålebinding, syning, madlavning og lignende. Har gang i bålet og masser af hygge og måske du kan få dig et spil tavl sammen med dem.

Smeden
Henning Christensen kommer med sit Osebergtelt og viser og fortæller om smedens arbejde i middelalderen.

De halvgamle krager
Salgsbod med smykker, træting, strik og pileflet. Der bliver også lavet mad over bål og leveret middelalderhygge i lange baner.

Spøttrup Borgs Venner
I Spøttrup Borgs Venners lejr arbejdes der med forskellige slags håndværk, båndvæv, nålebinding, plantefarvning, der snittes skeer og skæfter til knive, og der smedes i smedjen. Håndværkerne fortæller gerne om arbejdsmetoderne, - og lader de gæster prøve, som har mod og lyst.

Klaas
Salg af langbuer i ask, pile, knive i skeder, legetøj som snurretoppe, fløjter, jo-joer, sværd og mm. Brugsgenstande af træ og lædervarer samt vedhæng i tin. Alt sammen selvlavet.

Vinum Dulce
Hos Vinum Dulce kan du smage på krydret vin, som man lavede det i middelalderen. De fortæller om vin og krydderier i middelalderen og renæssancen. Du kan naturligvis købe en flaske med hjem, hvis du har lyst.