FORMIDLING, HANDEL OG HÅNDVÆRK

Custos Vituli
Har slået lejr sammen med Himmerlands Middelaldercenter og Walsramr. I lejren laves der mad og repareres udstyr og man er klar til at fortælle om livet i middelalderen, bl.a. livet som herremand.

Alsia Skari
Her er masser af børneleg. De voksne må også gerne være med. Der nålebindes og plantefarvningsgryden er i gang. I Alsia Skaris lejr kan du også under kyndig vejledning lave din egen pung, mens du får en masse at vide om, hvordan det var at vokse op i middelalderen.

Eskil Aachmann
En del af en landsknægtgruppe fra Voergaard, der kommer som en familiegruppe. Formidler omkring krigstjeneste for landsknægte og kvindesysler. Eskil vil sikkert have gang i bryggeriet af både mjød og lutendrank, og måske også øl.

Ostekonen Jane
Jane kommer i år med smagsprøver på middelalderens mad til dagligdag og fest. Som tidligere medbringer hun også sin hjemmelavede friskost med krydderurter. Hun fortæller gerne om sine råvarer. Der er mulighed for at prøvesmage. Osten, kommet ned i egne fremstillede lerkrukker, kan købes.

Valdemar Sejrs Jagtlejr
Her finder du Erling og Marianne i klædedragt fra perioden 1200–1300 tallet. De formidler om Valdemar Sejr og livet i kongens jagtlejr – herunder mad og krydderier, fortælling om langbuen og pile til krig og jagt.

Buemageren Enzo
Buemager der mestrer det gamle håndværk. Viser og deler ud af sin viden.Har også nogle buer med til salg. Enzo, er med sine buer, meget afhængig af vejret, så han vil være her, såfremt vejret er med os.