FORMIDLING, HANDEL OG HÅNDVÆRK
 
Custos Vituli
Har slået lejr sammen med Himmerlands Middelaldercenter og Walsramr. I lejren laves der mad og repareres udstyr og man er klar til at formidle livet i middelalderen.
 
Alsia Skari
Her er masser af børneleg. De voksne må også gerne være med. Der nålebindes og plantefarvningsgryden er i gang. I Alsia Skaris lejr kan du også under kyndig vejledning lave din egen pung, mens du får en masse at vide om, hvordan det var at vokse op i middelalderen.
 
Eskild Aachmann 
En del af en landsknægtgruppe fra Voergaard, der kommer som en familiegruppe. Formidler omkring krigstjeneste for landsknægte og kvindesysler. I år må vi dog undvære Eskild, men resten af familien har lejr sammen med Ostekonen Jane.
 
Ostekonen Jane
Jane medbringer friskost med krydderurter. Osten har hun selv fremstillet og hun fortæller gerne herom. Der er mulighed for at prøvesmage. Osten, kommet ned i egne fremstillede lerkrukker, kan købes.
 
Valdemar Sejrs Jagtlejr
Her finder du Erling og Marianne i klædedragt fra perioden 1200–1300 tallet. De formidler om Valdemar Sejr og livet i kongens jagtlejr – herunder mad og krydderier, smagsprøver på ”soldaterbrød”, fortælling om langbuen og pile til krig og jagt.
 
Qwinnærne fra Øghaven
Syslerne er mange her i lejren, hvor kvinderne producerer husflid og fortæller om bondekost i middelalderen. Mon ikke der stiger en liflig duft op fra gryderne over bålet?
 
Buemageren Enzo
Buemager der mestrer det gamle håndværk. Viser og deler ud af sin viden. 
Har også lidt buer med til salg. Enzo, er med sine buer, meget afhængig af vejret, så han vil være her, såfremt vejret er med os.
 
Rødder og Vinger 
En stor middelaldergruppe fra Voergaard der medbringer deres salgsbod med mange gode selvgjorte ting. Formidler om middelalderen med masser af højt humør, sang og leg. 
 
Artis Opus Feminam  
2 kvinder der reenacter kvindehåndværk – med væv, nålebinding, syning, madlavning og lignende. Har gang i bålet og masser af hygge og måske du kan få dig et spil tavl sammen med dem.
 
Smeden
Henning Christensen kommer med sit Osebergtelt og viser og fortæller om smedens arbejde i middelalderen.
 
Familien Fibiger
I lejren her formidles om børneliv. Både børn og voksne fortælles på spændende vis om, hvordan det var at være barn i middelalderen. Der bliver også kværnet korn, vævet, nålebundet og arbejdet i træ.
 
De halvgamle krager 
Salgsbod med smykker, træting, strik og pileflet. Der bliver også lavet mad over bål og leveret middelalderhygge i lange baner.