AKTØRER MED JÆVNLIGE INDSLAG  
 
Hundslund Klosterskole
Søster Henriette finder du i den smukke munkekælder, hvor hun synger tidebønner og fortæller ud fra de hellige skrifter.
 
Hastati Danorum – De danske spydmænd
Kig ind i denne spændende lejr, hvor børnene kan få lov at prøve en ringbrynje, holde et svær og et skjold. Men pas på. Man ved aldrig, hvornår der opstår et raskt slagsmål eller andre uforudsete ting. Holder portvagt, så vi ikke får skøger og folk med tyvsmærke ind på markedet.
 
Valsramr
Søren og Mia kommer med deres Harris Høg, Loke. De vil gå rundt blandt markedets gæster og vise fuglen frem og fortælle. Hvis vind, vejr og det øvrige program tillader det, kan der blive en flyvning. 
 
FORMIDLING, HANDEL OG HÅNDVÆRK
 
Eskild Aachmann 
En del af en landsknægtgruppe fra Voergaard, der kommer som en familiegruppe. Formidler omkring krigstjeneste for landsknægte og kvindesysler. 
 
Ostekonen Jane
Jane og hendes medhjælper medbringer friskost med krydderurter. Osten har hun selv fremstillet og hun fortæller gerne herom. Der er mulighed for at prøvesmage. Osten, kommet ned i egne fremstillede lerkrukker, kan købes.
 
In Signio Leonis
Landsknægtgruppe som formidling omkring landsknægte og den daglige drift med mad, påklædning, våben og den generelle middelalderstemning. Desuden lidt salg fra handelsbod.
 
Qwinnærne fra Øghaven
Syslerne er mange her i lejren, hvor de 3 kvinder producerer husflid og fortæller om bondekost i middelalderen. Mon ikke der stiger en liflig duft op fra gryderne over bålet?
 
Buemageren Enzo
Buemager der mestrer det gamle håndværk. Viser og deler ud af sin viden. 
Har også lidt buer med til salg.
 
Rødder og Vinger 
En stor middelaldergruppe fra Voergaard der medbringer deres salgsbod med mange gode selvgjorte ting. Formidler om middelalderen med højt humør. 
 
Opus Feminam
2 kvinder der reenacter kvindehåndværk – med væv, spinning, syning, madlavning og lignende. Har gang i bålet og masser af hygge.
 
Smeden
Henning Christensen kommer med sit Osebergtelt og lader gerne børnene prøve at smede.
 
Pilefletteren
Smedens kone Eva arbejder med sit pileflet og sælger gerne kurve og andre gode ting.
 
Alkymisten
Se hvordan Den Levende Middelalders alkymist laver guld!
 
Familien Fibiger
I lejren her formidles om børneliv. Både børn og voksne fortælles på spændende vis om, hvordan det var at være barn i middelalderen. Der bliver også kværnet korn, vævet, nålebundet og arbejdet i træ.