AKTØRER MED PROGRAMSATTE INDSLAG - fortsat

Buelauget Ydalir
Bueskytterne vil være til rådighed for publikum det meste af dagen. De lader folk låne deres buer og instruerer tålmodigt i, hvordan de skal håndteres for at ramme i mål. De giver også plads til at andre aktører, der har medbragt deres buer kan få afprøvet deres færdigheder. Bueskydning skærper evnen til at fordybe sig, udvise tålmodighed og være rolig i stressede situationer. 2 gange lørdag og 1 gang søndag vil de nordjyske bueentusiaster vise, hvad de med deres skarpe øjne og rolige hænder selv kan præstere.

Lejeknægte og Tross
Åbner dagen med salutskydning med håndvåben. Dette foregår på plænen mellem hovedvejen og indgangen til markedet.I deres lejr arbejdes med syning af dragter, knivmageri og læderarbejde.

AKTØRER MED JÆVNLIGE INDSLAG (ikke programsat)

In Genio et Armis
Så får vi igen i år besøg af de 2 gale riddere, Ridder Smith og Ridder Rømer. De er altid ude på skæg og ballade. Måske ryger de i totterne på hinanden, men de kæmper også gerne med de børn, der ikke kun vil snakke, men også har mod og lyst til at gå i tvekamp med én af dem.

Hastati Danorum – De danske spydmænd
Kig ind i denne spændende lejr, hvor børnene kan få lov at prøve en ringbrynje, holde et svær og et skjold. Men pas på. Man ved aldrig, hvornår der opstår et raskt slagsmål eller de træner deres kamptenikker for at opøve og forbedre dem.