AKTØRER MED PROGRAMSATTE INDSLAG
 
Virelai 
Den autentiske musikalske middelalderstemning bliver i år skabt af gruppen Virelai. Virelai´s musik er hentet fra – eller inspireret af middelalderens ballader. Når drejeliren i deres muntre danseviser går i samspil med skalmeje, fløjter eller jødeharpe, så kan musikanterne sjældent dy sig for at få folk til at ”røre sig” i dansen. Virelai har 3 optrædender pr. dag, men mon ikke middelaldertonerne også derimellem af og til vil lyde rundt omkring på pladsen? 
 
Ildhesten 
Ole Bach og Aase stiller op til ridderdyst. Årets show ved Ildhesten: Legenden om det gyldne spyd.
Optræden 1 gang pr. dag. 
 
Scramasax 
I Scramasax´lejr får du et godt billede af hverdagslivet i middelalderen. Her gør man sig klar til dagens strabadser. Maden tilberedes, der syes og lappes, rustningsdele bliver udskiftet eller pudset. Der spises, synges og snakkes, måske fortælles historier om trolde og drager.
Kampshow 1 gang pr. dag.
 
Himmerlands Middelaldercenter  
Toby Kaas er ophavsmand til den himmerlandske middelaldergruppe, der formidler middelalderens skikke og levevis. Toby og hans folk tager børnene i lære som ridder. Varighed 1 time, hvor børnene på skift kommer igennem 4 discipliner. For børn fra 7 år.
 
Nyffwe Sildefiskere
Mens børnene er i ridderlære, kan forældrene nyde godt af et spændende foredrag hos Nibesildefiskerne. Her kan man blive klogere på sildens store betydning både som levevej, handelsvare og den rolle ”sildesølvet” spillede i kampen om magt og penge.
 
Lejeknægte og Tross  
Åbner dagen med salutskydning med håndvåben. Dette foregår på plænen mellem hovedvejen og indgangen til markedet.
I deres lejr arbejdes med syning af dragter, knivmageri og læderarbejde.
 
Custos Vituli
Med fortælling og forskellige optrin levendegør gruppen Valdemar Atterdags tid, altså år 1340-1375. Gruppen samles omkring træning, at fremstille af tøj og brugsting. De går heller ikke af vejen for med en rask fysisk afstraffelse at stoppe dem, der bryder lov og orden eller viser uhøvisk optræden.
Skøgeshow 2 gange pr. dag. 
 
Westvendsyssel Buelaug
Bueskytterne vil være til rådighed for publikum hele dagen. De lader folk låne deres buer og instruerer tålmodigt i, hvordan de skal håndteres for at ramme i mål. Bueskydning skærper evnen til at fordybe sig, udvise tålmodighed og være rolig i stressede situationer. To gange om dagen vil de nordjyske bueentusiaster vise, hvad de med deres skarpe øjne og rolige hænder selv kan præstere