AKTØRER MED PROGRAMSATTE INDSLAG 
 
Skramle & Blæsekonen
Skramle spiller på alt, der kan slås på. Blæsekonen spiller på alt, der kan blæses på. Skramle og Blæsekonen har 3 optrædener pr. dag, men mon ikke middelaldertonerne også derimellem vil lyde rundt omkring på pladsen, når de kommer omkring med skramle-kærren? Ingen fast spillested. Afhænger af vejret, så kig efter kærren og hør hvor henne det skramler.
 
Grys og Gru 
I Kirkesalen opfører Annette Herbst/Historicum 2 x dagligt forestillingen Gys & Gru i Middelalderen.
Annette har også en formidlingsstand med temaet: børn, tro og overtro i middelalderen. Her kan børnene få lov også selv at være aktive og f. eks lave deres egen amulet som beskyttelse mod elvere. 
 
Scramasax 
I Scramasax´lejr får du et godt billede af hverdagslivet i middelalderen. Her gør man sig klar til dagens strabadser. Maden tilberedes, der syes og lappes, rustningsdele bliver udskiftet eller pudset. Der spises, synges og snakkes, måske fortælles historier om trolde og drager.
Historisk kampopvisning 1 gang pr. dag.
 
Jyske Stormænd
Jyske stormænd har slået lejr i Klostergården. Jyske Stormænd laver historisk formidling om stormænds liv og levned 1066 - 1536.
1 gang hver dag holdes der rettergang over en formastelig forbryder og dømmes den tiltalte skyldig, afventer galgen. 
 
Himmerlands Middelaldercenter  
Toby Kaas er ophavsmand til den himmerlandske middelaldergruppe, der formidler middelalderens skikke og levevis. Har slået lejr sammen med Custos Vituli og de er sammen klar til at fortælle. Kig ind i lejren og oplev livet i denne.
1 gang om dagen: Toby vil gerne lave ridderturnering. Følg med på ridebanen hvordan det går.
 
Valsramr
Søren og Mia kommer med deres Harris Høg, Loke. De har slået lejr sammen med Himmerlands Middelaldercenter og Custos Vituli og viser fuglen frem og formidler falkejagt i middelalderen.
Der er desuden programsat en opvisning pr. dag, hvor Loke viser sine flyveevner.
 
Lejeknægte og Tross  
Åbner dagen med salutskydning med håndvåben. Dette foregår på plænen mellem hovedvejen og indgangen til markedet.
I deres lejr arbejdes med syning af dragter, knivmageri og læderarbejde.