MUSIK OG GØGL:

Terra Magica www.terramagica.dk
Oplevelse af grin, gys og middelaldermusik og måske en fællesdans. Optræder ved deres flotte telt med masser af musikinstrumenter.

Halvdur og Quartsdur www.kuffertcirkus.dk
Søndag er der gensyn med gøglergruppen Halvdur og Quartsdur. De vil fornøje os adskillige gange i løbet af dagen med deres optræden.

FORMIDLING, KAMPE OG OPTRÆDEN:

Ildhesten www.ildhesten.com
Ole Bach og Aase stiller op til ridderdyst. Årets show ved Ildhesten handler om at nedkæmpe det jyske bondeoprør og få inddrevet nogle skatter.

Nordisk Fodfolk www.nordisk-fodfolk.dk
Laver kampshow, hvor der først vises og forklares om udrustning og tilbehør. Der formidles om kampmetode og herefter er der kamp/duellering. Publikum må indrages i showet.
Laver desuden væbner-skole for børn i alderen 5-15 år.

Himmerlands Middelaldercenter
Toby Kaas er ophavsmand til den himmerlandske middelaldergruppe, der formidler middelalderens skikke og levevis. For alle, store som små, leveres i år torturshow, hvor der er fanget en tyv og der må findes ud af, om han er skyldig.

Der vil være foredrag om hunden i middelalderen.Tag gerne din hund med (i snor)og hør hvilken rolle netop din hundetype kan have spillet i middelalderen.

Lejeknægte og Tross
Åbner dagen med salutskydning med håndvåben. Dette foregår på plænen mellem hovedvejen og indgangen til markedet.
I deres lejr arbejdes med syning af dragter, knivmageri og læderarbejde.

In Genio et Armis www.riddersmith.dk
Mød de 2 gale riddere, Ridder Smith og Ridder Rømer, der for første gang kommer til Vitskøl for at give ungerne og publikum en på opleveren. Ud over, at man aldrig ved, hvornår de ryger i totterne på hinanden…. så har børnene en chance for at kæmpe med de 2 gale riddere i deres kamparena. Ridder Rømer og Smith ser frem til nogle herlige middelalderdage med blod, sved, gråd, latter og masser af glade børn.