MUSIK OG GØGL:

Ramashang www.ramashang.dk
Middelalderkvartet med et højt musikalsk niveau og en masse humor.

FORMIDLING, KAMPE OG OPTRÆDEN:

Abbed Henrik og de brændte sten
Middelalderskuespil for børn og voksne udført af Terkel Hatting og Pia Grandjean Odderskov. Musikledsagelse Carsten Kloster
Tekst: Pia Grandjean Odderskov

Ildhesten www.ildhesten.com
Ole Bach og Aase stiller op til ridderdyst. Årets show ved Ildhesten omhandler Reformationen og bærer titlen Skakmat.

Nordic Fodfolk anno 1200 – 1300
Laver kampshow, hvor der først vises og forklares om udrustning og tilbehør. Der forklares om kampmetode og herefter udføres kamp/duellering.
Laver desuden væbnerskole for børn i alderen 5-15 år

Himmerlands Middelaldercenter
Toby Kaas er ophavsmand til den himmerlandske middelaldergruppe, der formidler middelalderens skikke og levevis. Det gælder håndværk, som f. eks træskæring, læderarbejde, spinding på håndten og våbenfremvisning.

Lejeknægte og Tross
Har et arbejdende værksted med, hvor de fremstiller forskelligt udstyr eller foretager reparationer. Arbejder med syning af dragter, knivmageri og læderarbejde.
Åbner dagen med salutskydning med håndvåben. Foregår ved indgangen til markedet.

Eskild Aachmann og ostekonen Jane
En del af en landsknægtgruppe fra Voergaard, der kommer som en familiegruppe. Formidler omkring krigstjeneste for landsknægte og kvindesysler.
Jane medbringer friskost m. krydderurter. Osten har hun selv fremstillet og hun fortæller herom. Der er mulighed for at prøvesmage. Osten, kommet ned i egne fremstillede lerkrukker, kan købes.

In Signio Leonis
Landsknægtgruppe med formidling omkring landsknægte og den daglige drift med mad, påklædning, våben og den generelle middelalderstemning. Salg fra handelsbod.

Mester Peder og Madam Skrald
Laver hatteteater for børn og barnlige sjæle. Inviterer gerne gæsterne til at deltage i improviseret hatteteater. Derudover kan børnene, når der ikke spilles teater,  deltage i lege fra middelalderen, såsom ”slå so i hul”, ”slå munk” og et væld af andre lege.

HANDEL OG HÅNDVÆRK:

Arte-Factum www.arte-factum.dk
er en gruppe der er samlet omkring middelalderliv og håndværk
Smeden og hans kone: smeden står ved ambolten og fortæller gerne. Han gør sig også som skomager udi middelaldersko, tasker, bælter mm., mens hans kone i teltet ved siden af nørkler med vævede bånd, nålebinder og fremstiller forskellige snøre.

Harpestreng: Fra teltet lyder lystige toner fra nøgleharpen og trommen. Spilles der ikke, bliver der plantefarvet garn eller lavet kryddersnapse og andre god ting.
Hos lædermageren og jomfruen kan du få demonstration af middelalderens spil og de viser også deres læderarbejde frem.

FABRI
er en håndværkergruppe, der altid er i gang med at snitte et redskab, sy et par par sko og alskens andre sysler som hører med til d